Награденият от „Лев Инс“ Захари Дамянов написал над 50 000 пъти „Аз съм шампион“ преди да грабне купата в Токио

Световният ни шампион по киокушин карате в абсолютна категория Захари Дамянов, който ЗК „Лев Инс“ АД награди с чек за 10 000 лева за постигнатите успехи, е написал над 50 000 пъти „Аз съм шампион“ преди голямото състезание в Токио в края на ноември т.г.

По препоръка на своя треньор, Дамянов изписвал изречението всеки ден по 100 пъти в периода от 7 юли 2014 до 22 ноември 2015 година. „Захари има достатъчно подготовка, техника, умения, но не си вярваше. Затова го накарах да пише „Аз съм шампион“ по 100 пъти на ден“, подчерта треньорът Емил Костов и допълни, че е благодарен за подкрепата на президента на БНФК – г-н Алексей Петров, както и на генералния спонсор на федерацията - ЗК „Лев Инс“ за подкрепата, която оказват на състезателите. „Без тази подкрепа победата щеше а е немислима“, заяви още Емил Костов.

 По пътя към победата, Дамянов повалил 8 от най-добрите каратеки в направлението киокушин и стана №1 в света и то в най-тежката – абсолютна категория. Захари не е единственият с категоричен успех в Токио. Съотборничката му Гергана Костова пък защити световната си титла в дисциплината „Ката“.

Двамата световни шампиони бяха наградени с чек от 10 000 лева от застрахователна компания „Лев Инс“.

„Лев Инс“, от самото си създаване, подкрепя българския спорт. Като лидер в застраховането, ние смятаме, че трябва да имаме кауза, която да защитаваме и това за нас е подкрепата за българския спорт“, заяви г-н Павел Димитров от управителния съвет на компанията.

 „Благодаря на треньора си и на „Лев Инс“ за наградата и високата оценка“, заяви Дамянов пред журналисти в Пресклуб „България“. Неговият треньор разкри, че Захари вече е готов да се изправи в т.нар. „Битка на стоте“. Световният шампион предстои да се изправи последователно срещу 100 от най-добрите каратеки в света. Битката с всеки от тях ще продължи по минута и половина. „Изключително съм мотивиран, допълнителен стимул ми дават хората, които вярват в мен“, посочи още Дамянов.