Включват карате в програмата на Олимпиадата в Токио

Спортът карате ще бъде добавен към програмата на Олимпийските игри в Токио 2020 година. Представители на още 4 спорта ще се включат на игрите в японската столица. Това са: бейзбол/софтбол, скейтборд, катерене и сърф. Така още 474 нови атлети ще вземат участие на Олимпиадата през 2020 година.
 
Родното ни карате вече имаше свой представител по време на Първите европейски игри, които се проведоха тази година в Баку. Българската състезателка по карате - Борислава Ганева представи страната ни достойно и се класира трета в своята група, но малко не й достигна, за да продължи към финалите.
 
Нови 5 спорта ще бъдат добавени в програмата на Олимпийските игри в Токио през 2020 година.  Това са бейзбол/софтбол,  карате, скейтборд, катерене и сърф. Бейзболът вече веднъж е бил олимпийски спорт през 2008 в Пекин. Така нови 474 атлети ще вземат участие на игрите в Япония.  Боулингът и скуошът за сега остават без подкрепата на МОК.  - See more at: http://kanal3.bg/news/sport/16258-Novi-5-sporta-na-Olimpiadata-v-Tokio#sthash.FYmQnV57.dpuf