Да подкрепим Теодора и Тулчан в битката им за "Млад шампион на България"

Спортните надежди на Българска национална федерация КАРАТЕ се включиха в кампанията на в. "Стандарт" - "Спортните чудеса на България". Въпреки безпощадната конкуренция, две талантливи деца - Теодора Цанева и Тулчан Хамид, представители на спорта карате, бяха избрани от Министерство на младежта и спорта и са сред участниците, които имат реален шанс да стигнат до финалите и да грабнат титлата "Млад шампион на България" до 14 годишна възраст.

Призоваваме всички почитатели на спорта карате да дадат своя глас за младите ни надежди Теодора и Тулчан. Линкът за гласуване е: http://www.bgchudesa.com/glasuvane/sportna-lichnost.html След като гласувате е нужно да потвърдите вота си от мейла, който сте вписали при гласуването.

Теодора Цанева е родена на 23 март 2006 г. и е ученичка във 2 клас към 145-то училище „Симеон Радев". Тренира вече четвърта година в Карате Клуб „Никон". Национален шампион за 2014г. Печели първо място на турнира за националната купа 2014г. Има първо място от състезанията за купа "Ронин" и купа "Челопеч" за миналата година. Вече има и завидни международни успехи: победи в CroatiaGrandPrix2015 ,BanzaiCupBerlin2014, BanzaiCupBerlin2013, GrandPrixNish2014, MavashiOpen2014, Nike2014 Скопие, Gazibaba Open 2014.

Тулчан Хамид е роден на 11 юни 2006 г. в Добрич. Тренира карате от 6-годишен в местния спортен клуб „Самурай" при треньора Димитър Христов. Става първи в дисциплината Ката на Националното първенство във Велико Търново през април 2014г. Победител е в Ката на международен турнир в Риека, Хърватска през октомврови 2014г. Притежава пето кю /зелен пояс/.

Пожелаваме успех на Тулчан и Теодора!