Състезателите ни по карате Шинкиокушин извоюваха шест медала на Европейското първенство в Полша

Най-добрите каратеки стягат куфарите за световното в Япония

С шест медала се завърнаха състезателите на Българска национална федерация КАРАТЕ в стил Шинкиокушин, в направление контактно карате, стана ясно на пресконференция в Пресклуба на Националния стадион „Васил Левски". В категория над 90 килограма със златото и титлата европейски шампион за 15 пореден път се окичи Валери Димитров. В категория до 90 килограма сребърния медал грабна Васил Вангелов, който е вице-европейски шампион за трети пореден път. Останалите четири медала бяха извоювани от юношите и децата.

„Президентът на Балканската и Националната федерации КАРАТЕ Алексей Петров, дари медалистите с 10 000 лева, за което сме му много благодарни. Въпреки че в БНФК се съвместяват различни стилове карате и различни направления – контактно и безконтактно, има разбирателство между нас, треньорите", заяви старши треньора на националния отбор по карате, стил Шинкиокушин.

Медалистите Васил Вангелов и Валери Димитров започват усилена подготовка за Световното първенство по карате в Япония, което ще се проведе от 30 октомври до 1 ноември 2015 година.