Над 30 каратеки стягат коланите за международния турнир „Златен пояс“ в Чачак

Над 30 каратеки от всички възрасти – деца, жени и мъже, се стягат активно за 44-я Международен турнир "Златен пояс", който ще се проведе в два поредни уикенда в сръбския град Чачак. Състезанието ще стартира на 18 и 19 април, когато на татамито ще излязат жени и мъже, които ще покажат уменията си в стил Кумите, индивидуално. Техника, в стил Ката, ще демонстрират и младежите над 16 години. Следващата седмица, на 25 април в стил Ката отборно и индивидуално сили ще премерят и децата.

Турнирът е едно от най- силните събития в календара на Балканска федерация КАРАТЕ и ежегодно привлича хиляди участници от цяла Европа. Българската Национална Федерация КАРАТЕ изпраща в Чачак, освен състезателите и делегация от трньори, съдии и официални лица.

Сред фаворитите за челните места са: Борислав Иванов - многократен носител на медали от Европейски, Балкански първенства и международни турнири, Пламен Мошеков - шампион на България за 2015 г., с успехи от последните години на международни състезания. Сред най-изявените от децата са :Иван Иванов- Балкански и национален шампион за 2014 г., Владимир Назъров - Национален шампион за 2015 и Йован Атанасов - медалист от Националното първенство тази година.

Състезанието в Чачак е част от подготовката на националния ни отбор за Балканското първенство за деца в Черна гора през май.

За да наблюдават представянето на каратеките в залата в сръбския град, ще пристигат сръбският министър на извънредните ситуации Велимир Илич и Славолюб Пипер, генерален секретар на Балканската федерация КАРАТЕ.