Шест каратеки от "Шурикен" се закичиха с медали от "TURKISH OPEN"

Шест каратеки от кюстендилския клуб "Шурикен" извоюваха отличия от индивидуалната и отборната надпревара по време на силния международен турнир „TURKISH OPEN". Той се проведе от 6 - 8 март в Истанбул. В състезанието взеха участие 1 162 каратеки от 172 клуба и 37 държави от Европа, Азия и Африка. Възпитаниците на "Шурикен" представиха достойно и на високо ниво себе си, Кюстендилската школа и българското карате. 

При 10-11- годишните, индивидуално на ката, Владимир Назъров спечели безапелационно първото място и се окичи със златен медал. Той защити титлата си от турнира миналата година. Георги Фирков се класира на Второ място ката и завоюва още един сребърен медал в дисциплината кумите до 46 кг. В същата дисциплина, Янислав Миленков игра репесаж за трето място, но загуби с 3 на 2 съдийски гласа от състезател на домакините. При момичетата Михаела Тодорова спечели бронзово отличие в дисциплината ката.
Шурикените се включиха с 2 отбора в отборната надпревара на ката, при 10-11-годишните момчета. „Шурикен-1", в състав: Антон Алексиев, Андрей Тодоров и Георги Фирков зае първото място, а „Шурикен-2": Владимир Назъров, Йордан Шишков и Янислав Миленков се класира втори.
Дисциплината кумите отборът на „Шурикен„ в състав: Андрей Тодоров, Георги Фирков и Янислав Миленков се класира на трето място.