320 каратеки от цялата страна мериха сили в Албена

Морският ни курорт Албена се оказа тесен, за да побере каратеки и фенове на спорта, пристигнали в комплекса за Държавното първенство Карате – 2015, което се проведе в събота и неделя. Общо 320 състезатели от 28 клуба от цялата страна се срещнаха на татамито край морето.

В дисциплини КАТА и КУМИТЕ (спаринг), индивидуално и отборно, сили премериха от най-малките състезатели, във възрастова група до 10 години, до мъжете и жените над 18 години. Старт на първенството даде лично президентът на Балканската и Националната федерации КАРАТЕ Алексей Петров. Гост на церемонията бе евродепутатът Ангел Джамбазки, който приветства участниците и им пожела успехи, по-малко контузии и да израснат горди и достойни българи и европейци.

С най-много медали от Албена си тръгнаха кюстендилският клуб „Шурикен“ с 11 златни, 6 сребърни и 5 бронзови. На второ място се наредиха състезателите от плевенския „Петромакс“ със 8 златни, 8 сребърни и 3 бронзови медала. Домакините от клуб „Самурай“- Добрич извоюваха 7 златни, 9 сребърни и 4 бронзови медала.

Републикански шампиони за 2015 година:

КУМИТЕ над 18-годишна възраст

Тежка категория Жени ( +68кг.) – Борислава Ганева ( Левски Спартак- София)

Тежка категория Мъже ( +84кг.) – Силвестър Гьолски ( Шурикен- Кюстендил)

Жени до 61кг.– Адриана Ганева ( Левски Спартак)

Мъже до 84кг. – Пламен Мошеков ( Атнес – Троян)

Жени ОТБОРНО – Левски Спартак

Мъже ОТБОРНО – Никон София

Шампиони КАТА :

Жени над 18год. – Гергана Витанова ( Петромакс Плевен)

Мъже над 18год. – Георги Михайлов ( Самурай- Добрич)

Отборно Мъже – Самурай Добрич

Отборно Жени – Петромакс Плевен