Каратеките ни твърдо решени за победа на Европейското в Истанбул

След сериозна подготовка и твърдо решени за победа, най-добрите ни каратеки от националния отбор жени и мъже, заминават за Истанбул. Те ще представят страната ни и Българска национална федерация КАРАТЕ на Европейското първенство, което ще се проведе от 19 до 22 март 2015 година в турския град.

На татамито ще излязат многократният ни медалист от европейски и световни състезания по карате – Борислав Иванов, който ще се бори за медал в категория до 67 кг. В категория комите над 68 кг. ще се състезава носителката на златни отличия от Европейски първенства Борислава Ганева, до 84 кг. сили ще мери Садък Садък, а до 75 кг. наш представител ще е Павел Стоянов. На татамито в Истанбул ще излезе и най-изявената ни състезателка в стил Ката - Гергана Витанова.

За голямо съжаление, две от най-големите надежди на Българска национална федерация КАРАТЕ - Алекс Стублева и Силвия Вангелова, няма да се състезават заради контузии. На Европейското първенство ще се получават и квоти за Европейските олимпийски игри в Баку.