Каратеките ни с медал от Балканиадата в Сърбия

Състезателите на Българската национална федерация КАРАТЕ се завърнаха с медал от Балканското първенство, което се проведе в сръбския град Чачак на 21 и 22 февруари 2015 г.

На татамито сили премериха 300 мъже и жени от 11 национални федерации. България беше представена от 23- ма каратеки в дисциплините Ката и Кумите.
Състезателката в категория над 68 кг Мария Десислава Плачкова възнагради своите треньори от клуб „Макдоналд" с отлично представяне и извоюван бронзов медал.

Изключителна техника и завидни умения показаха Садък Садък, който живее в Швеция и Борислав Иванов от клуб

„Дарис", където той е и треньор. Иванов спечели първите си две срещи в категория до 67 кг, срещу представители на Румъния и Сърбия. На четвъртфиналите той се срещна на татамито със световния и двукратен европейски шампион при мъжете от Хърватска. Въпреки силния противник нашето момче поведе в резултата с 1:0, но малко

преди финала, бе дисквалифициран за прекален контакт. Малшанс имаше и световният шампион от Бремен-2014 г, Еркан от Турция, който изгуби със съдйско решение още в първата си среща.

Това е една от последните проверки на Българския национален отбор, преди предстоящото Европейско първенство през март в Истанбул, Турция. Там ще се определят и квотите за участие на Първите Европейски Олимпийски игри, които ще се проведат в град Баку Азербайджан.